Sötpotatisnudlar i het buljong

Sötpotatisnudlar i het buljong
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Sötpotatisnudlar i het buljong

7

6 steg att laga

18 ingredienser

40 min

Mustig och enkel rätt med glutenfria nudlar gjorda på sötpotatis i svampbuljong. Toppa med krispiga grönsaker, shiitake, ägg och tofu stekt i soja och sesam. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 l svampbuljong
  • 3 cm färsk ingefära, i skivor
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 6 klyfta vitlök, delade på mitten
  • 1-2 msk gochugaru, koreanska chiliflakes (eller 1-2 tsk chiliflakes + 2 tsk paprikapulver)
  • 400 g fast tofu
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk strösocker
  • 2 klyfta vitlök, finrivna
  • 2 msk japansk soja
  • 250 g shiitakesvamp (eller små skogschampinjoner)
  • 250 g sötpotatisnudlar
  • 2 pak choi
  • ca 90 g böngroddar, färska
  • 2 salladslök, strimlade
  • 2 ägg, kokta och halverade
  • gochugaru, eller chiliflakes att toppa med

Gör så här

  1. Koka upp svampbuljongen tillsammans med soja, vitlök, ingefära och lök samt gochugaru i 10 minuter. Ta sedan bort lök, vitlök och ingefära och ställ åt sidan.
  2. Blanda 3 msk soja med 1 msk sesamolja, 2 tsk strösocker samt 2 rivna vitlöksklyftor.
  3. Skär tofun i tärningar. Stek tofun i olja i en stekpanna så att den får färg. Häll på sojablandningen mot slutet och rör om. Ställ åt sidan.
  4. Skär svampen grovt och stek den hårt i olja så att den får lite färg.
  5. Koka sötpotatisnudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Skär pak choi i fyra delar på längden. Låt dem koka med nudlarna i 1 minut, plocka sedan upp innan vattnet hälls av från nudlarna.
  6. Lägg nudlarna i botten på fyra portionsskålar. Häll på buljong och toppa med svamp, tofu, pak choi, böngroddar, salladslök, ägg och gochugaru. Njut genast!