Sotad pilgrimsmussla
Sotad pilgrimsmussla
14 ingredienser
30 m
Sotad pilgrimsmussla i raberberjuice med pepparot är både festligt och välsmakande. Perfekt rätt att njuta av i helgen.
Ingredienser
Juice
- 125 g rabarberjuice, råsaftad
- 250 g vatten
- 10 g strösocker (eller mer efter smak)
- 7 g salt (eller ca 1 tsk)
- blandade örter (efter smak)
Pilgrimsmussla
- 4 pilgrimsmusslor (stora)
- salt
- rapsolja
- olivolja (till servering)
- flingsalt
- 4 rädisor (små)
- 0,5 stjälk rabarber, råhyvlat
- blandade örter (till garnering)
- 1-2 msk färsk pepparrot, finriven
Gör så här
Juice
- Koka upp alltsammans och tillsätt örter och låt infusera i ca 10 minuter. Sila och kyl väl.
Pilgrimsmussla
- Krydda musslorna med salt och rapsolja.
- Sota musslorna hastigt genom att rulla dem (på längden) i en varm panna, eller bränn dem med en gasbrännare.
- Skiva varje mussla i 3–4 skivor. Krydda varje skiva med olivolja och flingsalt.
- Hyvla rädisorna tunt och lägg i isvatten. Hyvla rabarbern tunt och lägg även dem i isvatten.
- Toppa varje mussla med rädisskivorna och rabarbern. Avsluta med örter och riven pepparot.
- Ringla slutligen över olivolja och servera med väl kyld rabarberjuice.