Sotad pilgrimsmussla

sotad pilgrimsmussla
Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind
Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind

Sotad pilgrimsmussla

14 ingredienser

30 m

Sotad pilgrimsmussla i raberberjuice med pepparot är både festligt och välsmakande. Perfekt rätt att njuta av i helgen.

Ingredienser

portioner

Juice

  • 125 g rabarberjuice, råsaftad
  • 250 g vatten
  • 10 g strösocker (eller mer efter smak)
  • 7 g salt (eller ca 1 tsk)
  • blandade örter (efter smak)

Pilgrimsmussla

  • 4 pilgrimsmusslor (stora)
  • salt
  • rapsolja
  • olivolja (till servering)
  • flingsalt
  • 4 rädisor (små)
  • 0,5 stjälk rabarber, råhyvlat
  • blandade örter (till garnering)
  • 1-2 msk färsk pepparrot, finriven

Gör så här

Juice

  1. Koka upp alltsammans och tillsätt örter och låt infusera i ca 10 minuter. Sila och kyl väl.

Pilgrimsmussla

  1. Krydda musslorna med salt och rapsolja.
  2. Sota musslorna hastigt genom att rulla dem (på längden) i en varm panna, eller bränn dem med en gasbrännare.
  3. Skiva varje mussla i 3–4 skivor. Krydda varje skiva med olivolja och flingsalt.
  4. Hyvla rädisorna tunt och lägg i isvatten. Hyvla rabarbern tunt och lägg även dem i isvatten.
  5. Toppa varje mussla med rädisskivorna och rabarbern. Avsluta med örter och riven pepparot.
  6. Ringla slutligen över olivolja och servera med väl kyld rabarberjuice.