Sotad grön sparris med dragon

Sotad grön sparris med dragon
Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind
Kocknas-kamp-2017 Viktor-Westerlind

Sotad grön sparris med dragon

15 ingredienser

20 m

Sotad grön sparris med dragon i smörad sparrisvelouté är både en elegant och härlig rätt att njuta av i vår.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Stekt sparris

  • 1 kg grön sparris
  • rapsolja (till sotning)
  • salt
  • 2 msk smör, brynt
  • 2 msk gräslök
  • flingsalt
  • citron, saften
  • blandade örter (efter smak)

Sparrisvelouté

  • 100 g grön sparris, råsaftad
  • 100 g mjölk
  • 50 g babyspenat
  • 1 tsk färsk dragon, plockad
  • 50 g smör
  • salt (efter smak)
  • citronsaft (efter smak)

Gör så här

Håll skärmen tänd

Stekt sparris

  1. Plocka bort ”fjällen” på sparrisen och bryt eller skär av roten på sparrisen. Spara till råsaften.
  2. Vänd sparrisen i olja och salt och bryn dem kraftigt i en het panna.
  3. Skär ned sparrisen i mindre bitar. Strö över gräslöken och krydda med flingsalt och citronsaft.

Sparrisvelouté

  1. Råsafta sparristjälkarna.
  2. Mixa alltsammans (utom smöret) i en kannmixer till en slät juice som du sedan silar.
  3. Koka upp blandningen precis innan servering och mixa ned smöret. Krydda med salt och citron.