Sotad grön sparris med dragon
Sotad grön sparris med dragon
15 ingredienser
20 m
Sotad grön sparris med dragon i smörad sparrisvelouté är både en elegant och härlig rätt att njuta av i vår.
Ingredienser
Stekt sparris
- 1 kg grön sparris
- rapsolja (till sotning)
- salt
- 2 msk smör, brynt
- 2 msk gräslök
- flingsalt
- citron, saften
- blandade örter (efter smak)
Sparrisvelouté
- 100 g grön sparris, råsaftad
- 100 g mjölk
- 50 g babyspenat
- 1 tsk färsk dragon, plockad
- 50 g smör
- salt (efter smak)
- citronsaft (efter smak)
Gör så här
Stekt sparris
- Plocka bort ”fjällen” på sparrisen och bryt eller skär av roten på sparrisen. Spara till råsaften.
- Vänd sparrisen i olja och salt och bryn dem kraftigt i en het panna.
- Skär ned sparrisen i mindre bitar. Strö över gräslöken och krydda med flingsalt och citronsaft.
Sparrisvelouté
- Råsafta sparristjälkarna.
- Mixa alltsammans (utom smöret) i en kannmixer till en slät juice som du sedan silar.
- Koka upp blandningen precis innan servering och mixa ned smöret. Krydda med salt och citron.