Soppa med sommargrönsaker

18 röster
60 m
4

Sommarsoppa med färska grönsaker och grädde. En perfekt start på middagsbjudningen!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
60 m
4

Du behöver

  • 0,5 blomkålshuvud
  • 3 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 75 g sockerärter eller 1,5 dl ärter
  • 75-100 g bladspenat
  • 4 dl mjölk
  • 2,5 msk maizena
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1 äggula
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl persilja, fint klippt

Gör så här

  1. Dela blomkålen i buketter. Skär morötter och purjolök i skivor.
  2. Koka upp vatten och tillsätt salt, blomkål och morötter och låt koka i ca 5 minuter.
  3. Lägg i resten av grönsakerna och låt koka tills de är nätt och jämnt mjuka. Om du använder spenat räcker det med att bara hetta upp den. Sila grönsakerna genom durkslag.
  4. Häll tillbaka spadet i kastrullen, tillsätt mjölken och låt koka upp. Blanda ner maizena i soppan under omrörning, tillsätt buljongtärningen och låt koka i några minuter.
  5. Lägg i grönsakerna och tag av kastrullen från värmen. Rör ner en äggula utrörd i 1 dl grädde. Efter det får soppan inte koka.
  6. Strö över rikligt med persilja och servera!
30 augusti 2016

Fler goda recept