Laxceviche med krämiga och krispiga smaker

Laxceviche med krämiga och krispiga smaker
Foto: TV4

Laxceviche med krämiga och krispiga smaker

Av: Sophie - Skövde

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Serveras med lime, äpple, avokado, mango och gurka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 200 g laxfilé (fryst)
  • 5 limefrukter
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 0,5 gurka
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 chili (välj styrka efter preferens)
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Tina laxfiléerna en liten stund och skär dem sedan i kuber, ca 1,5 cm tjocka.
  2. Pressa över limesaften från 4 lime och låt det dra i kylen i minst 1 timme.
  3. Skala gurkan och dela den på mitten på längden. Kärna ur den och skär i bitar.
  4. Skala mango, äpple och avokado. Kärna ur och skär i centimeterstora kuber eller bitar.
  5. Finhacka chilin.
  6. Dela 1 lime i fyra klyftor.
  7. Skölj koriandern.
  8. Innan servering:
  9. Häll av limesaften och blanda alla ingredienser med laxen.
  10. Smaka av och krydda med salt efter egen smak.
  11. Lägg upp i serveringsskålar och garnera med koriander.
  12. Servera med en limeklyfta.