• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Sommarpaj med lax och purjolök

1 röst
1 h
4-6
Aito Sommarpaj med lax och purjolök
Foto: Köket.se

Miljövänligt tips!

Använd Aito havrebaserade cuisine.

Aito cuisine till promoruta - vit bakgrund
Aito cuisine till promoruta - vit bakgrund
1 h
4-6

Du behöver

  • 1 pajdeg, glutenfri
  • 4 dl Aito Oat Cuisine
  • 250 g lax
  • 3 potatisar, normalstora, kokta
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 kruka dill
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tryck ut pajskalet i pajformen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i ugnen.
  3. Skiva purjolöken i ringar eller som stavar och fräs lite snabbt i panna så den blir mjuk. Ställ åt sidan.
  4. Blanda äggstanningen med ägg, Aito Oat Cuisine, salt, peppar och hacka ner lite av dillen, rör runt.
  5. Dela den färdigkokta potatisen i mindre bitar och strimla laxen. Ta ut pajskalet och fördela lax, den kokta potatisen och purjolöken över pajformen och häll över äggstanningen.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 40-45 minuter, eller tills äggstanningen stelnat.
5 maj 2020