Cataplana, grillad fisk i foliepaket

118 röster
30 min
4

Ernst Kirchsteigers spännande paket med lax och torsk som du lagar i folie på grillen.

Se fler recept från

Sommar med Ernst


Visa mer
30 min
4

Du behöver

Fiskpaket

  • 250 g laxfilé, skivas i 3 cm bitar
  • 250 g torskfilé, skivas i 3 cm bitar
  • 100 g rökt bog, skivad
  • 1 gul lök, hackad
  • 0,5 fänkål, strimlad
  • 1 knippe salladslök, hackad
  • 2 stora tomater, färska, tärnade
  • 1 kruka bladpersilja, hackad
  • 0,5 kruka gräslök, hackad
  • 2-3 kvistar timjan eller efter eget tycke och smak
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl vitt vin
  • Olivolja efter tycke om smak
  • 1 msk finsalt
  • 0,5 msk svartpeppar
  • 1 msk honung, flytande

Till servering

  • Färskpotatis
  • Dill

Gör så här

  1. Fiskpaket
    Forma först 4 båtar av kraftig aluminiumfolie.
  2. Börja med att fördela fisk, rökt bog, lök, fänkål, salladslök och de färska tomaterna i båtarna.
  3. Lägg sedan över de grovt hackade örterna och de krossade tomaterna.
  4. Häll över olivolja och vitt vin, salta och peppra samt toppa till sist med lite flytande honung.
  5. Förslut sedan foliepaketen och ställ de på grillen i ca 20 minuter, ställ dom ej direkt över eld utan sätt upp dom på grillgallret (alternativt ca 20 min i ugn på 200 grader).
  6. Serveras gärna med kokt färskpotatis.
13 juni 2012

laddar fler recept

Laddar fler recept