Mårbackakaka

0 röster
30 min
4

En efterrätt från Selma Lagerlöfs tid.

Skrädmjöl är ett stenmalet fullkornsmjöl gjort på rostad havre och rostat i vedeldad ugn.
Mjölet lanserades på sin tid av Selma Lagerlöf på Mårbacka i Värmland.

Vintips från Solveig

Nugan Estate Botrytis Semillon, 83140

Solveig bjöd även på

Yin Ki Ans Kimchi


Burgundisk gryta



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.





Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 20 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk mjölk
  • 80 g vetemjöl
  • 100 g skrädmjöl

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Rör smör och socker pösigt.
  3. Rör ner ett ägg i taget och blanda till en jämn smet
  4. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i smeten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form.
  6. Grädda i cirka 30 minuter.
8 juni 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept