Solsoppa med kokos och ingefära

Solsoppa med kokos och ingefära
Foto: TV4

Solsoppa med kokos och ingefära

2

13 ingredienser

30 min

Krämig och lättlagad soppa på morot och röda linser kryddad med chili, vitlök och ingefära. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kg morot
  • 2 dl torkade röda linser
  • 5 dl vatten
  • 1,5 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0,5 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl blandade frön, t ex sesamfrön och pumpakärnor

Gör så här

  1. Finhacka lök och chili. Skala och skär morötterna i bitar.
  2. Stek på medelvärme lök, vitlök, ingefära, chili och morötter i fem minuter.
  3. Skölj linserna och häll i tillsammans med vattnet och buljongtärningarna.
  4. Låt koka till morötterna och linserna är mjuka, ca 10-15 min. Mixa soppan slät och tillsätt sedan kokosmjölken och koka upp igen. Smaksätt med citronsaft och rivet skal samt kryddorna.
  5. Rosta fröna i en torr stekpanna tills de får lite färg.
  6. Toppa soppan med fröna vid servering. Bjud gärna med bröd.
TIPS!
läs mer
Spaghetti carbonara

Poppis med Isabella Morrone

Italienska favoriter

Läs mer