Solsoppa med kokos och ingefära

Solsoppa med kokos och ingefära
Foto: TV4

Solsoppa med kokos och ingefära

Av: Susanne - Sigtuna

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 min

Krämig och lättlagad soppa på morot och röda linser kryddad med chili, vitlök och ingefära. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kg morot
  • 2 dl torkade röda linser
  • 5 dl vatten
  • 1,5 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0,5 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl blandade frön, t ex sesamfrön och pumpakärnor

Gör så här

  1. Finhacka lök och chili. Skala och skär morötterna i bitar.
  2. Stek på medelvärme lök, vitlök, ingefära, chili och morötter i fem minuter.
  3. Skölj linserna och häll i tillsammans med vattnet och buljongtärningarna.
  4. Låt koka till morötterna och linserna är mjuka, ca 10-15 min. Mixa soppan slät och tillsätt sedan kokosmjölken och koka upp igen. Smaksätt med citronsaft och rivet skal samt kryddorna.
  5. Rosta fröna i en torr stekpanna tills de får lite färg.
  6. Toppa soppan med fröna vid servering. Bjud gärna med bröd.