Snittar med tonfiskröra

10 m
16 snittar
10 m
16 snittar

Du behöver

  • ca 200 g tonfisk i vatten (1 burk)
  • 0,5 liten rödlök, finhackad
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och svartpeppar, efter smak
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 8 skivor formbröd eller 1 gurka

Gör så här

  1. Häll av vattnet från tonfisken och rör samman tonfisken med majonnäs, crème fraîche, finhackad rödlök, citronsaft samt salt, peppar och en nypa cayennepeppar. Smaka av!
  2. Bred på röra mellan två formbröd och skär bort kanterna. Dela i 4 delar, kvadrater.
  3. Gurksnittar
    Alternativt kan du göra 7-8 gurksnittar. Tvätta gurkan och skiva långa tunna skivor på längden med en mandolin. Så tunna/tjocka att dem går att rulla ihop och kan stå upp av sig själva.
  4. Ställ rullarna upp på ett fat och fyll varje rulle med tonfiskröra. Ca 1 dryg matsked brukar räcka för att fylla. Men det beror såklart på hur stort hål man skall fylla, hur stor gurkrullen blir.
  5. Dekorera med en kvist persilja el dill och ställ svalt fram till servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept