• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Snittar med tonfiskröra

Catarina König
Catarina König

Snittar med tonfiskröra

5 steg att laga

9 ingredienser

10 m

Enkla och goda snittar med tonfisk! Du kan göra två varianter och antingen servera röran på kvadrater av formbröd eller som en gurksnurra. Passar lika bra som mingelsnittar som till studentfesten och afternoon tea!

Ingredienser

portioner16 snittar
  • ca 200 g tonfisk i vatten [1 burk]
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 tsk citron, saft
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 8 skiva formfranska (eller 1 gurka)

Gör så här

  1. Häll av vattnet från tonfisken och rör samman tonfisken med majonnäs, crème fraîche, finhackad rödlök, citronsaft samt salt, peppar och en nypa cayennepeppar. Smaka av!
  2. Bred på röra mellan två formbröd och skär bort kanterna. Dela i 4 delar, kvadrater.
  3. Gurksnittar
    Alternativt kan du göra 7-8 gurksnittar. Tvätta gurkan och skiva långa tunna skivor på längden med en mandolin. Så tunna/tjocka att dem går att rulla ihop och kan stå upp av sig själva.
  4. Ställ rullarna upp på ett fat och fyll varje rulle med tonfiskröra. Ca 1 dryg matsked brukar räcka för att fylla. Men det beror såklart på hur stort hål man skall fylla, hur stor gurkrullen blir.
  5. Dekorera med en kvist persilja el dill och ställ svalt fram till servering.