• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Snittar med tonfiskröra

18 röster
10 m
16 snittar
10 m
16 snittar

Du behöver

  • ca 200 g tonfisk i vatten [1 burk]
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 tsk citron, saft
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 8 skiva formfranska (eller 1 gurka)

Gör så här

  1. Häll av vattnet från tonfisken och rör samman tonfisken med majonnäs, crème fraîche, finhackad rödlök, citronsaft samt salt, peppar och en nypa cayennepeppar. Smaka av!
  2. Bred på röra mellan två formbröd och skär bort kanterna. Dela i 4 delar, kvadrater.
  3. Gurksnittar
    Alternativt kan du göra 7-8 gurksnittar. Tvätta gurkan och skiva långa tunna skivor på längden med en mandolin. Så tunna/tjocka att dem går att rulla ihop och kan stå upp av sig själva.
  4. Ställ rullarna upp på ett fat och fyll varje rulle med tonfiskröra. Ca 1 dryg matsked brukar räcka för att fylla. Men det beror såklart på hur stort hål man skall fylla, hur stor gurkrullen blir.
  5. Dekorera med en kvist persilja el dill och ställ svalt fram till servering.
11 mars 2017