Snittar med matjessill och brynt smör - perfekta till julfesten!

21 röster

Du behöver

  • 125 g smör
  • 0,5 dl flagad mandel
  • 2 msk kapris
  • 4 matjessillfiléer, avtorkade
  • 400 g delikatesspotatis, kall kokt som slungats i smör och dill
  • 4 msk rårörda lingon
  • 3 msk finhackad dill

Gör så här

  1. Bryn smöret i en kastrull på medelvärme tills det doftar kola. Tillsätt mandel och kapris. Låt det stelna i kyl. Vispa sedan med elvisp tills det är mjukt.
  2. Dela de kalla potatisarna i skivor, och sillen i 2 cm breda bitar.
  3. Lägg en bit fisk på varje bit potatis, toppa med en liten klick smör och några lingon. Avsluta med lite finhackad dill.
25 november 2017

Fler goda recept