Snittar med matjessill och brynt smör - perfekta till julfesten!

Snittar med matjessill och brynt smör - perfekta till julfesten!
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Snittar med matjessill och brynt smör - perfekta till julfesten!

7 ingredienser

Enkla små snittar med matjessill, kall potatis, vispat brynt smör och rårörda lingon. Perfekta till adventsmyset eller julfesten!

logo
Sandra Mastio DM

Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 125 g smör
  • 0,5 dl mandelspån
  • 2 msk kapris
  • 4 matjessillfiléer, avtorkade
  • 400 g delikatesspotatis, kall kokt som slungats i smör och dill
  • 4 msk rårörda lingon
  • 3 msk dill, finhackad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Bryn smöret i en kastrull på medelvärme tills det doftar kola. Tillsätt mandel och kapris. Låt det stelna i kyl. Vispa sedan med elvisp tills det är mjukt.
  2. Dela de kalla potatisarna i skivor, och sillen i 2 cm breda bitar.
  3. Lägg en bit fisk på varje bit potatis, toppa med en liten klick smör och några lingon. Avsluta med lite finhackad dill.