• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Snittar med matjessill och brynt smör - perfekta till julfesten!

Snittar med matjessill och brynt smör - perfekta till julfesten!
Foto: TV4
Sandra Mastio
Sandra Mastio

Snittar med matjessill och brynt smör - perfekta till julfesten!

3 steg att laga

7 ingredienser

Enkla små snittar med matjessill, kall potatis, vispat brynt smör och rårörda lingon. Perfekta till adventsmyset eller julfesten!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 0,5 dl mandelspån
  • 2 msk kapris
  • 4 matjessillfiléer, avtorkade
  • 400 g delikatesspotatis, kall kokt som slungats i smör och dill
  • 4 msk rårörda lingon
  • 3 msk dill, finhackad

Gör så här

  1. Bryn smöret i en kastrull på medelvärme tills det doftar kola. Tillsätt mandel och kapris. Låt det stelna i kyl. Vispa sedan med elvisp tills det är mjukt.
  2. Dela de kalla potatisarna i skivor, och sillen i 2 cm breda bitar.
  3. Lägg en bit fisk på varje bit potatis, toppa med en liten klick smör och några lingon. Avsluta med lite finhackad dill.