Snacksostron med persiko-gurksalsa

NYHET
Snacksostron med persiko-gurksalsa
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Snacksostron med persiko-gurksalsa

4

10 ingredienser

15 m

Snacksostron med persiko-gurksalsa är både friskt och festligt!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 12 ostron (små)
  • is, krossad
  • färsk koriander

Salsa

  • 50 g persika, i små kuber (brunoise)
  • 50 g gurka, skalad utan kärnor i små kuber
  • 20 g rödlök, finhackad
  • 5 g vitlök, finhackad
  • 1 g chiliflakes
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Börja med salsan. Rör ihop persika, gurka, rödlök, vitlök och chili. Späd med olivolja och smaksätt med salt och svartpeppar.
  2. Öppna ostronen och lägg upp på den krossade isen.
  3. Skeda upp en tesked salsa på varje ostron och toppa med ett korianderblad.