Snabbgravad lax med svartpeppar och pepparrot

Fredrik Eriksson ny

Snabbgravad lax med svartpeppar och pepparrot

9 ingredienser

1 h

Den här gravade laxen med svartpeppar, pepparrot och dilltopping går snabbt och enkelt att göra! Den får en riktigt härlig gravning med fin citronton och lite extra svart peppartouche.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 kg laxfilé
  • 2 msk salt
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk svartpeppar, nymald
  • 1 citron, grovt rivet skal
  • färsk pepparrot
  • 1 knippe dill, plockad
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk senap (söt svensk)

Gör så här

  1. Skär laxen tunt.
  2. Blanda salt, socker, svartpeppar och citronskal och strö över. Stänk även över lite vatten och låt sedan dra cirka 1 timme.
  3. Servera laxen med riven pepparrot, plockad dill, crème fraiche och lite söt svensk senap.