Snabb fiskgratäng med bacon och rostade mandlar

Snabb fiskgratäng med bacon och rostade mandlar
Foto: Köket.se

Snabb fiskgratäng med bacon och rostade mandlar

10

5 steg att laga

8 ingredienser

30 m

Med färdig vitvinssås från Abba kan du snabbt slänga ihop en lyxig och god fiskgratäng. Knaperstek bacon och rosta mandlarna medan gratängen är i ugnen!

Sugen på fler snabba & enkla fiskrecept? Testa:
Lax i ugn på smördegsbädd
Laxsoppa med kokosmjölk & chili

Abba Middagsklart vitvinssås NY

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Ingredienser

portioner4 portioner

Fiskgratäng

  • 1 gul lök (liten)
  • 400 g torskfilé
  • 1 förp Abba Middagsklart Vitvinssås
  • 1 dl sötmandel
  • 125 g bacon
  • färsk timjan

Servering

  • 600 g potatis
  • 250 g grön sparris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp två kastruller med vatten. Skrubba eller skala potatisen och koka den mjuk. Skär av den grövsta delen av sparrisroten och koka sparrisen mjuk, men så den fortfarande är lite krispig.
  3. Skala och hacka den gula löken. Fördela lök och torskfiléer i en ugnssäker form. Häll över vitvinssåsen och gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Rosta mandlarna i en torr stekpanna och hacka sedan upp dem grovt. Torka av stekpannan och knaperstek baconet.
  5. Strössla mandlar, bacon och timjan över gratängen när det är klar. Servera tillsammans med potatis och sparris.