Smörrebröd med sparris, lax och pocherat ägg

Smörrebröd med sparris, lax och pocherat ägg
Foto: TV4
30 m
2

Du behöver

Kokt sparris

  • 6 gröna sparrisar
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • citronsaft

Dill- och kumminmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 litet knippe dill
  • 0,5 msk kummin
  • citronsaft
  • salt och peppar

Pocherat ägg

  • 1 l vatten
  • 1 msk ättika 12%
  • 2 tsk salt
  • 2 ägg

Servering

  • ljust bröd
  • kallrökt lax i bit
  • pepparrot, riven

Gör så här

  1. Sparrisen
    Koka upp vatten. Skär bort den nedersta träiga biten, skala och koka sparrisen. Ta upp och låt rinna av på papper. Spara vattnet till pocherande av äggen. Lägg sparrisen i en skål, häll över den hackade löken och några droppar citronsaft.
  2. Dill- och kumminmajonnäs
    Rosta kumminen i en torr stekpanna. Mortla ordentligt. Smaksätt majonnäsen med kummin och hackad dill samt några droppar citron. Salt och peppar.
  3. Pocherat ägg
    Koka upp 1 liter vatten, 1 msk ättika och 2 tsk salt. Knäck äggen i koppar. Vispa runt så att du får en virvel, häll i ägget i mitten. Koka till klart, ca 3 minuter.
  4. Servering
    Skär laxen i tunna skivor. Stansa ut rundlar av brödet. Bred dill- och kumminmajonnäs på brödet. Klä brödet med laxskivorna. Lägg på sparrisen och sist det pocherade ägget. Avsluta med riven pepparrot.
Kommentera receptet

Fler goda recept