Smörgåstårta med rökt lax och räkor
Smörgåstårta med rökt lax och räkor
22 ingredienser
30 m
Den här härliga smörgåstårtan med lax och räkor är perfekt till alla festliga tillfällen!
Ingredienser
- 6 landgångsbröd (gärna 3 vita 3 mörka)
Fyllning 1
- 300 g varmrökt lax
- 300-400 färskost
- salt
- malen svartpeppar
Fyllning 2
- 400 g skalade räkor
- 100 g röd stenbitsrom
- 1 msk färsk pepparrot, riven
- 2 dl majonnäs
- 1 dl crème fraîche
- 0,5 dl dill, finhackad
- citronsaft
- salt
- peppar
Överdrag
- 1,5 dl majonnäs
- 1,5 dl crème fraîche
- salt
- peppar
Topping
- 200 g röd stenbitsrom
- 200 g svart stenbitsrom
- 50-60 skalade räkor, skalade
- 8-10 kallrökt lax [ca 200 g]
Gör så här
- Blanda samman ingredienserna till de olika fyllningarna var för sig.
- Varva landgångsbröden med fyllningarna.
- Blanda samman ingredienserna till överdraget och bred det över tårtan.
- Toppa tårtan med rom, räkor, lax och dill.