Smörgåstårta med rökt lax och räkor

Smörgåstårta med rökt lax och räkor

Av: Ulrika Högberg

Från: Nyhetsmorgon

22 ingredienser

30 m

Den här härliga smörgåstårtan med lax och räkor är perfekt till alla festliga tillfällen!

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 6 landgångsbröd (gärna 3 vita 3 mörka)

Fyllning 1

  • 300 g varmrökt lax
  • 300-400 färskost
  • salt
  • malen svartpeppar

Fyllning 2

  • 400 g skalade räkor
  • 100 g röd stenbitsrom
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • citronsaft
  • salt
  • peppar

Överdrag

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1,5 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Topping

  • 200 g röd stenbitsrom
  • 200 g svart stenbitsrom
  • 50-60 skalade räkor, skalade
  • 8-10 kallrökt lax [ca 200 g]

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till de olika fyllningarna var för sig.
  2. Varva landgångsbröden med fyllningarna.
  3. Blanda samman ingredienserna till överdraget och bred det över tårtan.
  4. Toppa tårtan med rom, räkor, lax och dill.