Smörgås med aioli och musslor

Tommy Myllymäki 2016

Smörgås med aioli och musslor

11 ingredienser

Lyxig macka med hemslagen aioli och vinkokta blåmusslor.

Här är receptet på toasten med ärtor och mynta

Ingredienser

portioner

Aioli

  • 2 äggulor
  • 2 dl matolja
  • 2 dl olivolja
  • 2 tsk citron, saft
  • 1-2 klyftor vitlök

Blåmusslor

  • 1 kg musslor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 schalottenlök, skivad

Servering

  • surdegsbröd
  • blandade örter
  • citron, skalet

Gör så här

  1. Aioli
    Vispa ihop äggulor med vitlök och citron tillsätt oljan droppvis till en tjock majonnäs, smaka av med salt.
  2. Musslor
    Koka upp vin och lök, tillsätt musslor och koka under lock tills musslorna öppnat sig.
  3. Servering
    Plocka ur musslorna ur skalet och lägg på rostat surdegsbröd med aioli och örter samt lite rivet citronskal.