Smördegspizza med paprikaröra

56 röster
45 min
4-6
Smördegspizza med paprikaröra
Foto: Mikael Göransson
45 min
4-6

Du behöver

  • 3 röda paprikor
  • 1 knippe färsk lök eller 2 stora gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 chilifrukt
  • 80 g sardeller i olja
  • 1 stor kvist rosmarin
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 msk brun farin
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 förp smördeg, ca 250 g
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan fint. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela och strimla chilin fint. Finhacka rosmarinen.
  3. Stek paprika, lök och vitlök mjuk i olivolja. Tillsätt chili och rosmarin till paprikan. Låt fräsa någon minut.
  4. Tillsätt sardeller, balsamvinäger, brun farin och vitt vin. Rör om och koka samma till en röra. Smaka av med salt. Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel för att undvika att den börjar resa sig under gräddning.
  5. Fördela paprikaröran över smördegen. Grädda i mitten av ugnen tills den har blivit lite puffig och gyllenbrun, ca 15 minuter. Låt svalna något och skär upp i portionsbitar.
2 augusti 2018

Fler goda recept