Smördegsflarn med lök och burrata

POPULÄRT
Telia Smördegsflarn med lök och burrata ny
Foto: köket.se

Smördegsflarn med lök och burrata

Från: Köket

8 ingredienser

25 min

Frasig smördeg, karamelliserad lök och krämig burrata - så enkelt och gott! Servera som en härlig förrätt eller som festliga snittar till minglet

Ingredienser

portioner
  • 1 förp smördeg
  • ca 1 dl crème fraîche
  • 4 gula lökar
  • 25 g smör, till stekning
  • salt
  • 1 burrata
  • färsk timjan
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala, halvera och skiva löken. Lägg löken i en stekpanna och låt den karamelliseras på låg medelvärme tillsammans med smöret. Salta.
  3. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper och bre ett tunt lager crème fraiche på. Fördela den karamelliserade löken på smördegen och grädda i ugnen i 10-15 minuter. Tills det fått fin färg.
  4. Låt svalna något och toppa sedan med burrata, timjan och nymalen svartpeppar.