Smördegsflarn med lök och burrata

Foto: köket.se
Smördegsflarn med lök och burrata
8 ingredienser
25 min
Frasig smördeg, karamelliserad lök och krämig burrata - så enkelt och gott! Servera som en härlig förrätt eller som festliga snittar till minglet
Ingredienser
- 1 förp smördeg
- ca 1 dl crème fraîche
- 4 gula lökar
- 25 g smör, till stekning
- salt
- 1 burrata
- färsk timjan
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala, halvera och skiva löken. Lägg löken i en stekpanna och låt den karamelliseras på låg medelvärme tillsammans med smöret. Salta.
- Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper och bre ett tunt lager crème fraiche på. Fördela den karamelliserade löken på smördegen och grädda i ugnen i 10-15 minuter. Tills det fått fin färg.
- Låt svalna något och toppa sedan med burrata, timjan och nymalen svartpeppar.