En festlig smördegsbåge med räkröra blir perfekt som imponerande förrätt. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Skär smördegsplattan i remsor längs med kortsidan.
Ta fram fyra runda skålar som är ca 10 cm i diameter. Smörj in skålarnas utsida med olivolja eller smör. Du kan också linda in skålarna i bakplåtspapper.
Klä sedan skålarna med smördegsremsorna.
Grädda smördegsbågarna i ca 15 minuter eller tills de har fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
Lossa sedan bågarna försiktigt.
Hacka lök, dill och räkor. Spara några räkor till dekoration.
Blanda lök, dill, räkor, majonnäs och färskost i en skål. Smaka av med salt och peppar. Rör om ordentligt.
Klicka ut räkröra på fyra tallrikar, toppa med hackad dill, rödlök och några räkor.