Smördegsbåge med räkröra

NYHET
Smördegsbåge med räkröra
Foto: Tv4

Smördegsbåge med räkröra

9 ingredienser

30 min

En festlig smördegsbåge med räkröra blir perfekt som imponerande förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 förp smördeg
  • olivolja (eller smör)
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 300 g handskalade räkor (i lake)
  • 1 dl majonnäs
  • 200 g färskost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär smördegsplattan i remsor längs med kortsidan.
  3. Ta fram fyra runda skålar som är ca 10 cm i diameter. Smörj in skålarnas utsida med olivolja eller smör. Du kan också linda in skålarna i bakplåtspapper.
  4. Klä sedan skålarna med smördegsremsorna.
  5. Grädda smördegsbågarna i ca 15 minuter eller tills de har fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
  6. Lossa sedan bågarna försiktigt.
  7. Hacka lök, dill och räkor. Spara några räkor till dekoration.
  8. Blanda lök, dill, räkor, majonnäs och färskost i en skål. Smaka av med salt och peppar. Rör om ordentligt.
  9. Klicka ut räkröra på fyra tallrikar, toppa med hackad dill, rödlök och några räkor.
  10. Ställ sedan smördegsbågarna över.