Skön, grön ärtsoppa med parmesanchips och pilgrimsmussla

45m
4
Skön, grön ärtsoppa med parmesanchips och pilgrimsmussla
Foto: TV4

Härligt grön ärtsoppa serveras med pilgrimsmusslor på spett och krispiga parmesanchips.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 juni 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
45m
4

Du behöver

  • 1 dl schalottenlök, finhackad
  • 2 msk smör, rågade
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 3,5 dl gröna ärtor
  • 2 msk citronsaft
  • 1 nypa salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl parmesanost
  • 8 pilgrimsmusslor
  • smör, till stekning
  • champagne, eller mousserande vin, en skvätt

Gör så här

  1. Soppa
    Fräs löken mjuk i smöret.
  2. Tillsätt vatten, fond och grädde och låt sjuda i ca 10 minuter.
  3. Häll i ärtorna (frysta går bra) och låt det koka upp.
  4. Mixa soppan slät. Smaka av med citronsaft, salt och vitpeppar.
  5. Parmesanchips
    Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Riv parmesan och fördela i fyra högar på en ugnsplåt. Grädda i ugn i 5-8 min, tills de är gyllenbruna.
  7. Låt svalna något och lägg sedan över på hushållspapper.
  8. Pilgrimsmusslor och servering
    Stek musslorna i smör strax innan servering. Trä på ett grillspett och servera med parmesanchips.
  9. Häll gärna i en skvätt champagne eller mousserat vin i soppan vid servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept