Skön, grön ärtsoppa med parmesanchips och pilgrimsmussla

Skön, grön ärtsoppa med parmesanchips och pilgrimsmussla
Foto: TV4

Skön, grön ärtsoppa med parmesanchips och pilgrimsmussla

Av: Veronica - Åhus

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

45m

Härligt grön ärtsoppa serveras med pilgrimsmusslor på spett och krispiga parmesanchips.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl schalottenlök, finhackad
  • 2 msk smör, rågade
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 3,5 dl gröna ärtor
  • 2 msk citron, saft
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl parmesanost
  • 8 pilgrimsmusslor
  • smör, till stekning
  • champagne (eller mousserande vin)

Gör så här

Soppa

  1. Fräs löken mjuk i smöret.
  2. Tillsätt vatten, fond och grädde och låt sjuda i ca 10 minuter.
  3. Häll i ärtorna (frysta går bra) och låt det koka upp.
  4. Mixa soppan slät. Smaka av med citronsaft, salt och vitpeppar.

Parmesanchips

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv parmesan och fördela i fyra högar på en ugnsplåt. Grädda i ugn i 5-8 min, tills de är gyllenbruna.
  3. Låt svalna något och lägg sedan över på hushållspapper.

Pilgrimsmusslor och servering

  1. Stek musslorna i smör strax innan servering. Trä på ett grillspett och servera med parmesanchips.
  2. Häll gärna i en skvätt champagne eller mousserat vin i soppan vid servering.