Skön, grön ärtsoppa med parmesanchips och pilgrimsmussla

24 röster
45m
4
45m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl schalottenlök, finhackad
  • 2 msk smör, rågade
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 3,5 dl gröna ärtor
  • 2 msk citron, saft
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl parmesanost
  • 8 pilgrimsmusslor
  • smör, till stekning
  • champagne (eller mousserande vin)

Gör så här

  1. Soppa
    Fräs löken mjuk i smöret.
  2. Tillsätt vatten, fond och grädde och låt sjuda i ca 10 minuter.
  3. Häll i ärtorna (frysta går bra) och låt det koka upp.
  4. Mixa soppan slät. Smaka av med citronsaft, salt och vitpeppar.
  5. Parmesanchips
    Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Riv parmesan och fördela i fyra högar på en ugnsplåt. Grädda i ugn i 5-8 min, tills de är gyllenbruna.
  7. Låt svalna något och lägg sedan över på hushållspapper.
  8. Pilgrimsmusslor och servering
    Stek musslorna i smör strax innan servering. Trä på ett grillspett och servera med parmesanchips.
  9. Häll gärna i en skvätt champagne eller mousserat vin i soppan vid servering.
1 juni 2017