Skolans panerade fisk med kall dillsås

POPULÄRT
Skolans panerade fisk med kall dillsås
Foto: Tv4
Filip Poon
Filip Poon

Skolans panerade fisk med kall dillsås

15

17 ingredienser

45 m

Alla minns vi den panerade fisken med kall dillsås som man fick i skolan. Enkelt och riktigt gott att laga själv hemma!

Ingredienser

portioner2

Rimmlag

  • 1 l vatten
  • 1 msk salt
  • 300 g torsk (fryst upptinad torsk funkar)

Panering

  • 4 msk vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 0,5 dl vatten
  • 2-3 dl pankoströbröd

Kall dillsås

  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk majonnäs
  • 3 tsk bostongurka
  • 2 klyftor citron
  • peppar
  • salt
  • 1 kruka dill, hackad

Servering

  • kokt potatis
  • dill
  • ärtor

Gör så här

  1. Blanda rimmlagen tills saltet löst upp sig, lägg i torsken och låt ligga minst 30 minuter.
  2. Ta upp och torka av fisken.
  3. Koka potatis och ärtor samt blanda ingredienserna till den kalla dillsåsen.
  4. Panera torsken först i mjöl, sen i ägg uppvispat med vatten och sist panko.
  5. Stek den panerade fisken i en stekpanna med ca 2-3 cm högt lager av rapsolja på medelhög värme. Stek ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills torsken fått fin gyllenbrun färg (innertemperaturen ska vara minst 45 grader).
  6. Servera direkt!