Parmaskinka med svampröra

Parmaskinka med svampröra
Foto: Lars Paulsson

Skinka och stekt svamp är en klassisk kombination. Lime syrar upp anrättningen och passar utomordentligt bra till de här smakerna.

11 augusti 2010
4

Du behöver

  • 12-16 skivor parmaskinka eller basturökt skinka
  • 500 g rensad blandsvamp
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl färska örter
  • 2 msk olivolja
  • ev. saft av lime
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär stora svampar i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka örterna grovt.
  2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna. Stek svamp, lök och vitlök ca 5 minuter eller tills all vätska kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela skinkan på tallrikar och toppa med svampen. Pressa lite lime över.
Kommentera receptet

Fler goda recept