Skärgårdsgryta med torsk, räkor och dill

POPULÄRT
Skärgårdsgryta med torsk, räkor och dill
Foto: Köket

Skärgårdsgryta med torsk, räkor och dill

21

13 ingredienser

30 m

Lättlagad och god fiskgryta med rotfrukter, sugar snaps, torsk och räkor. Perfekt vardagsmiddag!

läs mer
Abba - räk & dillsås - produktbild

Abba Räk & dillsås

En mild och god gratängsås för ugnsbakad fisk, på crème fraiche, dill och räkbuljong.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 500 g räkor med skal
  • 0,5 purjolök
  • 100 g rotselleri
  • 2 palsternackor (små)
  • 2 morötter (små)
  • smör, till stekning
  • 1 dl vatten
  • 2 förp Abba Middagsklart Räk & dillsås
  • 400 g torskfilé
  • 100 g salladsärtor
  • salt
  • peppar
  • ev färsk dill, till garnering

Gör så här

  1. Skala räkorna och låt stå i kylskåp fram till servering.
  2. Skiva purjolöken och dela ner rotfrukterna till grytbitar.
  3. Hetta upp en gryta med lite smör och fräs lök och rotfrukter några minuter.
  4. Slå över vatten och Abba Middagsklart räk- och dillsås och låt koka upp. Koka i ca 10 minuter tills rotfrukterna börjar mjukna.
  5. Skär torsken i grytbitar och tillsätt grytan tillsammans med sugar snaps. Koka ytterligare 5 minuter eller tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt och peppar
  6. Ta av från värmen och toppa med lite dill och räkorna.
TIPS!
läs mer
Kolja med gubbröra och smörstekt kavring

Abba tipsar!

Därför bör du äta fisk 3 gånger i veckan!

Läs mer