I samarbete med Abba

Skärgårdsgryta med torsk, räkor och dill

5 röster
30 m
4
Skärgårdsgryta med torsk, räkor och dill
Foto: Köket

Lättlagad och god fiskgryta med rotfrukter, sugar snaps, torsk och räkor. Perfekt vardagsmiddag!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 0,5 purjolök
  • 100 g rotselleri
  • 2 små palsternackor
  • 2 små morötter
  • smör, till stekning
  • 1 dl vatten
  • 2 förp Abba Middagsklart Räk- & dillsås
  • 400 g torskfilé
  • 100 g sugar snaps
  • salt och peppar
  • eventuellt dill, till garnering

Gör så här

  1. Skala räkorna och låt stå i kylskåp fram till servering.
  2. Skiva purjolöken och dela ner rotfrukterna till grytbitar.
  3. Hetta upp en gryta med lite smör och fräs lök och rotfrukter några minuter.
  4. Slå över vatten och Abbas räk- och dillsås och låt koka upp. Koka i ca 10 minuter tills rotfrukterna börjar mjukna.
  5. Skär torsken i grytbitar och tillsätt grytan tillsammans med sugar snaps. Koka ytterligare 5 minuter eller tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt och peppar
  6. Ta av från värmen och toppa med lite dill och räkorna.
28 augusti 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept