Skärgårdsgryta med torsk, räkor och dill

POPULÄRT
Skärgårdsgryta med torsk, räkor och dill
Foto: Köket

Skärgårdsgryta med torsk, räkor och dill

20

6 steg att laga

13 ingredienser

30 m

Lättlagad och god fiskgryta med rotfrukter, sugar snaps, torsk och räkor. Perfekt vardagsmiddag!

Abba Middagsklart räk o dillsås vit bakgrund

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g räkor med skal
  • 0,5 purjolök
  • 100 g rotselleri
  • 2 palsternacka (små)
  • 2 morot (små)
  • smör, till stekning
  • 1 dl vatten
  • 2 förp Abba Middagsklart Räk & dillsås
  • 400 g torskfilé
  • 100 g salladsärtor
  • salt
  • peppar
  • ev färsk dill, till garnering

Gör så här

  1. Skala räkorna och låt stå i kylskåp fram till servering.
  2. Skiva purjolöken och dela ner rotfrukterna till grytbitar.
  3. Hetta upp en gryta med lite smör och fräs lök och rotfrukter några minuter.
  4. Slå över vatten och Abba Middagsklart räk- och dillsås och låt koka upp. Koka i ca 10 minuter tills rotfrukterna börjar mjukna.
  5. Skär torsken i grytbitar och tillsätt grytan tillsammans med sugar snaps. Koka ytterligare 5 minuter eller tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt och peppar
  6. Ta av från värmen och toppa med lite dill och räkorna.