• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Skaldjurstoast med fuskmajonnäs

3 röster
30m
4

Toast, med räkor och kräftstjärtar, serveras med majonnäs med smak av vitlök och chili.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 4 ägg, kokta, skalade och skivade eller hackade
  • 200 g kräftstjärt
  • 4 skiva formfranska
  • smör, till stekning
  • sallad

Fuskmajonnäs

  • 2 ägg
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 3 skiva soltorkade tomater
  • 1 kvist persilja
  • chilipulver (efter smak)
  • salt
  • peppar
  • 3 dl rapsolja
  • vitvinsvinäger, en skvätt

Gör så här

  1. Fuskmajonnäs
    Häll alla ingredienser i en bunke.
  2. Mixa med stavmixer på full effekt och lyft den sakta när det börjar tjockna i botten.
  3. Kör tills den är slät.
  4. Toast
    Skala räkorna.
  5. Klicka i lite smör i en stekpanna och stek sedan brödskivorna så de får fin färg.
  6. Bygg på toasten med sallad, ägg, räkor samt kräftstjärtar.
  7. Avsluta med en klick fusk majonnäs.
27 september 2017