Skaldjursfrossa med spännande toppingar och såser

8 röster
4

Bjud på ostron med caviar och jalapeñosalsa, kungskrabba med brynt smörsås och granatäpplesallad samt hummer med wagyu-hollandaise. 

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 ostron
  • 30 g kaviar
  • 2 hummer, kokta
  • 2 kungskrabba

Jalapeñosalsa

  • 2 jalapeñochili
  • 2 dl ljus soja
  • 2 msk yuzu, pressad saft
  • 1 shallotenlök
  • 1 msk risvinäger

Saltbädd

  • 1 äggvita
  • 2 dl salt

Brynt smörsås och granatäpplesallad

  • 200 g smör
  • 2 msk ljus soja
  • 1 tsk chiliolja
  • 1 tsk rivet citronskal
  • salladsmix (blanda med dina favoriter)
  • 1 granatäpple

Wagyu-hollandaise

  • 4 äggula
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk soja
  • 500 g osaltat smör
  • 2 msk wagyufett
  • salt
  • tabasco
  • peppar

Gör så här

  1. Ostron med kaviar och jalapeñosalsa
    Finhacka jalapeño och lök blanda sedan med övriga ingredienser. Vispa ihop äggvita och salt till en formbar massa att lägga under ostronen. Servera med salsan och kaviar.
  2. Kungskrabba med brynt smörsås och granatäpplesallad
    Bryn smöret och när bubblorna börjar stiga i kastrullen så dra den åt sidan och vispa i resterande ingredienser. Blanda finplockad sallad, lägg bitar med krabba i tallriken toppa med smörsåsen och strössla över granatäpplekärnor.
  3. Hummer med wagyu hollandaise
    Vispa äggula, vinäger och lite salt varmt i ett vattenbad. Montera i smält smör och smaksätt med wagyufett (Jonas Svenssons kommentar: på restaurangen plockar vi bort lite av fettkappan och smälter ner den för att använda som smaksättare) Smaka av med salt, peppar och tabasco och servera till hummer.
30 december 2017

Laddar fler recept