Skaldjurscoctail med vitlökskräm

Skaldjurscoctail med vitlökskräm
Foto: TV4

Skaldjurscoctail med vitlökskräm

4

11 ingredienser

20 min

En magisk blandning av skaldjur serveras med en smakrik vitlökskräm - perfekt förrätt till helgen. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Cocktail

  • 0,5 kg frysta räkor
  • 110 g gul stångsparris
  • 170 g crabsticks i lake
  • 200 g limfjordmusslor
  • 0,5 gurka
  • 1 purjolök
  • 12 körsbärstomater
  • citron
  • dill

Vitlökskräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl Hellmann's majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm aromat

Gör så här

  1. Vitlökskrämen
    Blanda ihop ingredienserna och låt stå kallt.
  2. Cocktailen
    Skala räkorna och finhacka gurka och purjolök. Cocktailtomaterna delas på mitten.
  3. Häll ur vätskan från musslorna. Varva grönsakerna med skaldjuren i olika lager. Använd helst cocktailglas.
  4. Innan garnering lägg på vitlökskrämen. Spara några räkor till garnering som toppas med färsk dill och citronskiva.