Skaldjurscoctail med vitlökskräm

Skaldjurscoctail med vitlökskräm
Foto: TV4

Skaldjurscoctail med vitlökskräm

Av: Pierre - Hjo

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

20 min

En magisk blandning av skaldjur serveras med en smakrik vitlökskräm - perfekt förrätt till helgen. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Cocktail

  • 0,5 kg frysta räkor
  • 110 g gul stångsparris
  • 170 g crabsticks i lake
  • 200 g limfjordmusslor
  • 0,5 gurka
  • 1 purjolök
  • 12 körsbärstomater
  • citron
  • dill

Vitlökskräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl Hellmann's majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm aromat

Gör så här

Vitlökskrämen

  1. Blanda ihop ingredienserna och låt stå kallt.

Cocktailen

  1. Skala räkorna och finhacka gurka och purjolök. Cocktailtomaterna delas på mitten.
  2. Häll ur vätskan från musslorna. Varva grönsakerna med skaldjuren i olika lager. Använd helst cocktailglas.
  3. Innan garnering lägg på vitlökskrämen. Spara några räkor till garnering som toppas med färsk dill och citronskiva.