Skaldjur i salladsblad


Foto: Tv4
Skaldjur i salladsblad
23 ingredienser
1 h
Skaldjur i salladsblad med panko och majonnäs är en perfekt rätt att servera som plockmat.
Se David Lundqvist laga receptet

Ingredienser
Salladsblad
- 1 salladshuvud
Vitlöksräkor
- 300 g skalade räkor (går bra att använda kokta räkor)
- 20 g olivolja
- 2 klyftor vitlök, skalade och finskurna
- 1 citron, zest och juice
- 3 g färsk bladpersilja, finskuren
- salt
- malen svartpeppar
Forellrom
- 30 g forellrom
- 15 g japansk soja
Brödsmul
- 25 g smör
- 5 g fänkålsfrö, rostade och malda
- malen svartpeppar
- 50 g pankoströbröd
- salt
Kimchimajonnäs
- 1 ägg
- 10 g dijonsenap
- 5 g risvinäger
- 15 g kimchi
- 2 dl rapsolja
- salt
- peppar
Servering
- färsk koriander, plockad
Gör så här
Salladsblad
- Plocka av hela blad från salladen, beräkna ett salladshuvud till sex portioner. Välj exempelvis eklöv, gröna shisoblad eller baby gemsallad.
- Lägg bladen i kallt vatten i minst 10 minuter.
- Lyft sedan upp bladen och lägg på en handduk för att rinna av.
Vitlöksräkor
- Stek räkorna hastigt i en het panna. Tillsätt vitlök och stek ur. Avsluta med att tillsätta citron och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Forellrom
- Lägg romen i soja och låt dra i 20 minuter innan servering.
Brödsmul
- Bryn smöret i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt sedan fänkål och svartpeppar. Häll i panko och rosta under omrörning tills det är gyllene. Smaka av med salt.
Kimchimajonnäs
- Mixa ihop ägg, senap, vinäger och kimchipasta med en stavmixer i en smal behållare. Mata i oljan under mixning tills du får en krämig majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Servering
- Servera räkorna i salladsblad med stekt panko, majonnäsen och plockad koriander.