Skagentoast på Matte P's vis

Skagentoast på Matte P's vis
Foto: TV4

Skagentoast på Matte P's vis

31

8 steg att laga

12 ingredienser

30m

Skagenröra med handskalade räkor, majonnäs och örter, serveras på smörstekt bröd med Kalix löjrom.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 kg räkor med skal
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 4 skiva formfranska
  • smör, till stekning
  • 25 g Kalix löjrom

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Finhacka rödlök, gräslök och dill.
  3. Rör samman majonnäs, crème fraiche, senap, dill, rödlök och gräslök.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda i räkorna.
  6. Skär av kanterna från brödet.
  7. Stek brödskivorna i smör.
  8. Servera skagenröra på brödskivorna och garnera med löjrom.