Skagentoast på Matte P's vis

16 röster
30m
4

Skagenröra med handskalade räkor, majonnäs och örter, serveras på smörstekt bröd med Kalix löjrom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg oskalade räkor
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 4 skivor formfranska
  • smör, till stekning
  • 25 g Kalix löjrom

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Finhacka rödlök, gräslök och dill.
  3. Rör samman majonnäs, crème fraiche, senap, dill, rödlök och gräslök.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda i räkorna.
  6. Skär av kanterna från brödet.
  7. Stek brödskivorna i smör.
  8. Servera skagenröra på brödskivorna och garnera med löjrom.
23 november 2017

Laddar fler recept