Skagentoast på Matte P's vis

30m
4
Skagentoast på Matte P's vis
Foto: TV4

Skagenröra med handskalade räkor, majonnäs och örter, serveras på smörstekt bröd med Kalix löjrom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

23 november 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30m
4

Du behöver

  • 1 kg oskalade räkor
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 4 skivor formfranska
  • smör, till stekning
  • 25 g Kalix löjrom

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Finhacka rödlök, gräslök och dill.
  3. Rör samman majonnäs, crème fraiche, senap, dill, rödlök och gräslök.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda i räkorna.
  6. Skär av kanterna från brödet.
  7. Stek brödskivorna i smör.
  8. Servera skagenröra på brödskivorna och garnera med löjrom.
Kommentera receptet

Fler goda recept