Skagentoast på Matte P's vis

13 röster
30m
4
30m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg oskalade räkor
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 4 skivor formfranska
  • smör, till stekning
  • 25 g Kalix löjrom

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Finhacka rödlök, gräslök och dill.
  3. Rör samman majonnäs, crème fraiche, senap, dill, rödlök och gräslök.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda i räkorna.
  6. Skär av kanterna från brödet.
  7. Stek brödskivorna i smör.
  8. Servera skagenröra på brödskivorna och garnera med löjrom.
23 november 2017

Fler goda recept