Skagentoast med egengjord majonnäs

Skagentoast, med egengjord majonnäs
Foto: TV4

Skagentoast med egengjord majonnäs

Av: Emelie - Partille/Lerum

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

30m

Toast skagen med egengjord majonnäs, toppas med löjrom och dill

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 dl majsolja (eller mild rapsolja)
  • salt
  • peppar

Skagenröra

  • 500 g räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk cognac
  • salt
  • peppar
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör, till stekning
  • 2 msk dill, hackad
  • dillkvist, till garnering
  • 50 g Kalix löjrom, MSC-märkt
  • 1 citron

Gör så här

Majonnäs

  1. Blanda äggulorna med senapen.
  2. Tillsätt försiktigt oljan, börja med att droppa i, under flitig vispning.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skulle majonnäsen bli för tjock, späd ut den med några droppar vatten.

Skagenröra

  1. Skala och blanda räkorna med majonnäsen och gräddfilen.
  2. Tillsätt konjaken, salt och peppar.
  3. Rosta, eller stek brödskivorna i smör, så de får fin färg.

Servering

  1. Strax före servering så hacka dillen och blanda ner.
  2. Lägg skagenröran på skivorna och toppa med en klick löjrom. Dekorera med en skiva citron samt dillkvist.