Skagentoast med egengjord majonnäs

Skagentoast, med egengjord majonnäs
Foto: TV4

Skagentoast med egengjord majonnäs

4

9 steg att laga

17 ingredienser

30m

Toast skagen med egengjord majonnäs, toppas med löjrom och dill

Ingredienser

portioner4 portioner

Majonnäs

  • 2 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 dl majsolja (eller mild rapsolja)
  • salt
  • peppar

Skagenröra

  • 500 g räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk cognac
  • salt
  • peppar
  • 4 skiva vitt bröd
  • smör, till stekning
  • 2 msk dill, hackad
  • dillkvist, till garnering
  • 50 g Kalix löjrom, MSC-märkt
  • 1 citron

Gör så här

  1. Majonnäs
    Blanda äggulorna med senapen.
  2. Tillsätt försiktigt oljan, börja med att droppa i, under flitig vispning.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skulle majonnäsen bli för tjock, späd ut den med några droppar vatten.
  5. 
Skagenröra
    Skala och blanda räkorna med majonnäsen och gräddfilen.
  6. Tillsätt konjaken, salt och peppar.
  7. Rosta, eller stek brödskivorna i smör, så de får fin färg.
  8. Servering
    Strax före servering så hacka dillen och blanda ner.
  9. Lägg skagenröran på skivorna och toppa med en klick löjrom. Dekorera med en skiva citron samt dillkvist.