Skagentoast med egengjord majonnäs

30m
4
Skagentoast, med egengjord majonnäs
Foto: TV4
30m
4

Du behöver

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk fransk senap
  • 4 dl majsolja, eller mild rapsolja
  • salt och peppar

Skagenröra

  • 500 g räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk konjak
  • salt och peppar
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör, till stekning
  • 2 msk dill, hackad
  • dillkvist, till garnering
  • 50 g Kalix löjrom, MSC-märkt
  • 1 citron

Gör så här

  1. Majonnäs
    Blanda äggulorna med senapen.
  2. Tillsätt försiktigt oljan, börja med att droppa i, under flitig vispning.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skulle majonnäsen bli för tjock, späd ut den med några droppar vatten.
  5. 
Skagenröra
    Skala och blanda räkorna med majonnäsen och gräddfilen.
  6. Tillsätt konjaken, salt och peppar.
  7. Rosta, eller stek brödskivorna i smör, så de får fin färg.
  8. Servering
    Strax före servering så hacka dillen och blanda ner.
  9. Lägg skagenröran på skivorna och toppa med en klick löjrom. Dekorera med en skiva citron samt dillkvist.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksredskap från kända varumärken

Köksredskap från kända varumärken Se fler

Fler goda recept