Skagenröra på avokadobädd, serveras med smördegsuggla

15m
4
Skagenröra på avokadobädd, serveras med smördegsuggla
Foto: TV4

Krämig skagenröra, serveras på en bädd av avokado, med frasig figur av smördeg.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

2 oktober 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
15m
4

Du behöver

Skagenröra

  • 3 ägg
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 pkt fryst dill
  • 240 g skalade räkor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk citronjuice

Smördegsuggla

  • 1 pkt smördeg
  • 1 ägg
  • räkor, garnering
  • färsk dill, garnering
  • citron, skivor till garnering

Avokadobädd

  • 4 avokado

Gör så här

  1. Skagenröra
    
Koka äggen i 9 minuter, skala och använd en äggdelare.
  2. Lägg räkor i en bunke tillsammans med ägg och övriga ingredienser, blanda väl.
  3. Krydda blandningen med salt, peppar och citronjuice, smaka av.
  4. Låt stå kallt till servering.
  5. Smördegsuggla
    Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Rulla ut den färdiga smördegen.
  7. Stansa ut figurer med en pepparkaksform och lägg på bakplåtspapper.
  8. Vispa upp ett ägg och pensla på figurerna.
  9. Sätt in i ugnen i 10 min till de är gyllenbruna och luftiga.
  10. Avokadobädd
    Skala och skiva 4 avokador precis innan servering.
  11. Servering
    Lägg upp avokadoskivor på tallriken, som en bädd, lägg skagenröra ovanpå.
  12. Låt smördegsfiguren stå upp och dekorera ”håret” med räkor.
  13. Toppa med färsk dill och citron.
Kommentera receptet

Fler goda recept