Skagenbakelse med magiska krokar

8 röster
15m
4
15m
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g skalade räkor
  • 100 g röd stenbitsrom
  • 6 msk majonnäs
  • 6 msk crème fraiche
  • 2 msk dill, hackad
  • 0,5 citron
  • 200 g ostbågar
  • 12 skivor formfranska
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka hälften av räkorna och blanda med stenbitsrom, majonnäs, crème fraiche och hackad dill.
  2. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
  3. Skär bort kanterna på brödet och lägg skagenröra mellan skivorna, tre skivor per portion.
  4. Lägg ostbågar i en fryspåse, spara några till garnering.
  5. Banka sönder ostbågarna och rulla sedan brödets sidor i ostbågskrosset.
  6. Lägg skagenröra på toppen av bröden och garnera med citronbit samt två ostbågar.
18 december 2017

Fler goda recept