Skagenbakelse med magiska krokar

15m
4
Skagenbakelse med magiska krokar
Foto: TV4

Ljust bröd toppat med skagenröra garneras med crunch av ostbågar.

Dryckesförslag: Vitt vin: Moselland Nr 6657

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

18 december 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
15m
4

Du behöver

  • 300 g skalade räkor
  • 100 g röd stenbitsrom
  • 6 msk majonnäs
  • 6 msk crème fraiche
  • 2 msk dill, hackad
  • 0,5 citron
  • 200 g ostbågar
  • 12 skivor formfranska
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka hälften av räkorna och blanda med stenbitsrom, majonnäs, crème fraiche och hackad dill.
  2. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
  3. Skär bort kanterna på brödet och lägg skagenröra mellan skivorna, tre skivor per portion.
  4. Lägg ostbågar i en fryspåse, spara några till garnering.
  5. Banka sönder ostbågarna och rulla sedan brödets sidor i ostbågskrosset.
  6. Lägg skagenröra på toppen av bröden och garnera med citronbit samt två ostbågar.
Kommentera receptet

Fler goda recept