Siris piffade snabbnudlar
Siris piffade snabbnudlar
12 ingredienser
20 min
Trolla fram en god middag med ett paket snabbnudlar som grund. Gott, snabbt och enkelt!
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 4 förp snabbnudlar (med svampsmak)
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 msk vinäger
- 3 msk japansk soja
- 2 klyftor vitlök
- 300 g shiitakesvamp
- 4 pak choi
- 3 msk växtbaserat matfett
- 1 dl salta jordnötter
- 4 salladslökar
- 1 kruka färsk koriander
- ev chilifrukt, skivad
Gör så här
- Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull, se mängd på nudelförpackningen. Lägg på lock och ställ åt sidan.
- Ta ut kryddpåsen från nudlarna.
- Ta en stor skål, häll i en 1 dl av det kokande vattnet samt kryddpåsarna.
- Tillsätt vinäger, soja och riven vitlök i skålen och rör runt, ställ åt sidan.
- Skär svampen i mindre bitar. Halvera pak choien på längden.
- Stek svampen i 1 msk smör så att den får lite färg. Lägg svampen åt sidan.
- Stek pak choi snabbt i smör tills den blivit aningens mjuk. Ställ åt sidan.
- Hacka jordnötter. Skiva salladslök tunt. Hacka koriander.
- Koka nudlarna i ca 3 minuter i vattnet med grönsaksbuljong i.
- Ställ upp fyra stora serveringsskålar.
- Fördela smaksättningen mellan skålarna och häll sedan på 4 dl buljong och rör runt.
- Fördela nudlarna och lägg sedan på svamp, pak choi, salladslök och koriander, strö över jordnötter.