Siris piffade snabbnudlar

POPULÄRT
koket.se
Siris piffade snabbnudlar
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Siris piffade snabbnudlar

12 ingredienser

20 min

Trolla fram en god middag med ett paket snabbnudlar som grund. Gott, snabbt och enkelt!

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 förp snabbnudlar (med svampsmak)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk japansk soja
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g shiitakesvamp
  • 4 pak choi
  • 3 msk växtbaserat matfett
  • 1 dl salta jordnötter
  • 4 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • ev chilifrukt, skivad

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull, se mängd på nudelförpackningen. Lägg på lock och ställ åt sidan.
  2. Ta ut kryddpåsen från nudlarna.
  3. Ta en stor skål, häll i en 1 dl av det kokande vattnet samt kryddpåsarna.
  4. Tillsätt vinäger, soja och riven vitlök i skålen och rör runt, ställ åt sidan.
  5. Skär svampen i mindre bitar. Halvera pak choien på längden.
  6. Stek svampen i 1 msk smör så att den får lite färg. Lägg svampen åt sidan.
  7. Stek pak choi snabbt i smör tills den blivit aningens mjuk. Ställ åt sidan.
  8. Hacka jordnötter. Skiva salladslök tunt. Hacka koriander.
  9. Koka nudlarna i ca 3 minuter i vattnet med grönsaksbuljong i.
  10. Ställ upp fyra stora serveringsskålar.
  11. Fördela smaksättningen mellan skålarna och häll sedan på 4 dl buljong och rör runt.
  12. Fördela nudlarna och lägg sedan på svamp, pak choi, salladslök och koriander, strö över jordnötter.