I samarbete med Abba

Sillbowl med pressad potatis och wasabikräm

Spela video Sillbowl med pressad potatis och wasabikräm
Foto: köket.se
30 m
4

Du behöver

Bowl

  • 800 g potatis
  • 2 ägg
  • 1 burk Abbas Klassiska Matjessill
  • 1 näve ärtskott
  • 1 kruka gräslök, hackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 4 msk röd rom
  • svarta sesamfrön, som dekoration
  • ätbara blommor, som dekoration

Wasabikräm

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • ca 1 msk wasabipasta
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl syltad ingefära
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Koka äggen. Blanda samman alla ingredienser till wasabikrämen.
  2. Häll av sillen, halvera äggen och pressa potatisen.
  3. Lägg upp den pressade potatisen i fyra skålar. Toppa med sill, wasabikräm, ärtskott, gräslök, rödlök, ägghalvor och rom.
  4. Dekorera med svarta sesamfrön och ätbara blommor
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba