I samarbete med Abba

Sillbowl med pressad potatis och wasabikräm

1 röst
30 m
4
Sillbowl med pressad potatis och wasabikräm
Foto: köket.se

Gör en snygg bowl av silltallriken! Wasabi och ingefära är riktiga smakkompisar till sillen. Dekorera med rom, ärtskott och ätbara blommor.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Bowl

  • 800 g potatis
  • 2 ägg
  • 1 förp Abbas Klassiska Matjessill
  • 1 dl ärtskott
  • 1 kruka gräslök, hackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 4 msk röd rom
  • svarta sesamfrön, som dekoration
  • ätbara blommor, som dekoration

Wasabikräm

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • ca 1 msk wasabipasta
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl syltad ingefära
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Koka äggen. Blanda samman alla ingredienser till wasabikrämen.
  2. Häll av sillen, halvera äggen och pressa potatisen.
  3. Lägg upp den pressade potatisen i fyra skålar. Toppa med sill, wasabikräm, ärtskott, gräslök, rödlök, ägghalvor och rom.
  4. Dekorera med svarta sesamfrön och ätbara blommor
21 juni 2017

Laddar fler recept