Sillbowl med pressad potatis och wasabikräm

Foto: köket.se
Sillbowl med pressad potatis och wasabikräm
15 ingredienser
30 min
Gör en snygg bowl av silltallriken! Wasabi och ingefära är riktiga smakkompisar till sillen. Dekorera med rom, ärtskott och ätbara blommor.
Abba Klassisk matjes

Abba Klassisk matjes
En klassiker med given plats vid midsommarfirandet, julbordet och påskbuffén.
Läs mer
Ingredienser
Bowl
- 800 g potatis
- 2 ägg
- 1 förp Abba klassisk matjes
- 1 dl ärtskott
- 1 kruka gräslök, hackad
- 1 rödlök, finhackad
- 4 msk Abba Röd stenbitsrom
- svarta sesamfrön (som dekoration)
- ätbara blommor (som dekoration)
wasabikräm
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk majonnäs
- ca 1 msk wasabipasta
- 0,5 dl dill, hackad
- 0,5 dl syltad ingefära
- salt
Gör så här
- Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Koka äggen. Blanda samman alla ingredienser till wasabikrämen.
- Häll av sillen, halvera äggen och pressa potatisen.
- Lägg upp den pressade potatisen i fyra skålar. Toppa med sill, wasabikräm, ärtskott, gräslök, rödlök, ägghalvor och rom.
- Dekorera med svarta sesamfrön och ätbara blommor
TIPS!