Sillbowl med pressad potatis och wasabikräm

4 röster
30 m
4
Sillbowl med pressad potatis och wasabikräm
Foto: köket.se

Vi väljer ut den allra bästa romen och lagrar den i tunnor i djupa bergrum tills den uppnår perfekt mognad. Med sin fantastiska färg och smak är lyxfaktorn ett otvivelaktigt faktum.

Abba - Caviar röd - produktbild

Gör en snygg bowl av silltallriken! Wasabi och ingefära är riktiga smakkompisar till sillen. Dekorera med rom, ärtskott och ätbara blommor.

Kungshamn, lagrad i bergrum, kunskap, högsta kvalité, lagras likt fint vin.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Bowl

  • 800 g potatis
  • 2 ägg
  • 1 förp Abba klassisk matjes
  • 1 dl ärtskott
  • 1 kruka gräslök, hackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 4 msk Abba Röd stenbitsrom
  • svarta sesamfrön (som dekoration)
  • ätbara blommor (som dekoration)

wasabikräm

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • ca 1 msk wasabipasta
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl syltad ingefära
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Koka äggen. Blanda samman alla ingredienser till wasabikrämen.
  2. Häll av sillen, halvera äggen och pressa potatisen.
  3. Lägg upp den pressade potatisen i fyra skålar. Toppa med sill, wasabikräm, ärtskott, gräslök, rödlök, ägghalvor och rom.
  4. Dekorera med svarta sesamfrön och ätbara blommor
21 juni 2017