• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sillbowl med pressad potatis och wasabikräm

Sillbowl med pressad potatis och wasabikräm
Foto: köket.se
Abba logga 2020 mörkblå
Abba logga 2020 mörkblå

Sillbowl med pressad potatis och wasabikräm

4 steg att laga

15 ingredienser

30 m

Gör en snygg bowl av silltallriken! Wasabi och ingefära är riktiga smakkompisar till sillen. Dekorera med rom, ärtskott och ätbara blommor.

Kungshamn, lagrad i bergrum, kunskap, högsta kvalité, lagras likt fint vin.

Vi väljer ut den allra bästa romen och lagrar den i tunnor i djupa bergrum tills den uppnår perfekt mognad. Med sin fantastiska färg och smak är lyxfaktorn ett otvivelaktigt faktum.

Abba - Caviar röd - produktbild

Ingredienser

4 portioner

Bowl

  • 800 g potatis
  • 2 ägg
  • 1 förp Abba klassisk matjes
  • 1 dl ärtskott
  • 1 kruka gräslök, hackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 4 msk Abba Röd stenbitsrom
  • svarta sesamfrön (som dekoration)
  • ätbara blommor (som dekoration)

wasabikräm

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • ca 1 msk wasabipasta
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl syltad ingefära
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Koka äggen. Blanda samman alla ingredienser till wasabikrämen.
  2. Häll av sillen, halvera äggen och pressa potatisen.
  3. Lägg upp den pressade potatisen i fyra skålar. Toppa med sill, wasabikräm, ärtskott, gräslök, rödlök, ägghalvor och rom.
  4. Dekorera med svarta sesamfrön och ätbara blommor