Sill med citron, fänkål och chili

Sill med citron, fänkål och chili
Foto: Dante Zia
Dante Zia
Dante Zia

Sill med citron, fänkål och chili

0

4 steg att laga

8 ingredienser

10 m + 4 h

Det här är min mormors specialsill med citron, vitlök, chili och fänkål. Superfrisk och supergod! /Dante

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 300 g sill, filead utan skinn
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 citron, saften (30-40 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, skivad

Servering

  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 fänkål

Gör så här

  1. Ta av skinnet från sillen genom att dra av skinnet försiktigt.
  2. Häll på vinäger, citronsaft, vatten, vitlök och chili. Låt stå i minst 4 timmar.
  3. Mandolina fänkålen tunt.
  4. Ta upp ur sillen ur lagen och placera på platt tallrik eller fat. Ringla över olivolja och strö över mandolinad fänkål. Garnera med fänkålsdill.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
ViktVäktarna ät smart2

Goda, enkla knep!

Ät smartare - här är tipsen som gör kroppen glad

Läs mer