Sill med citron, fänkål och chili

0 röster
10 m + 4 h
4-6
Sill med citron, fänkål och chili
Foto: Dante Zia

Det här är min mormors specialsill med citron, vitlök, chili och fänkål. Superfrisk och supergod! /Dante

Visa mer
10 m + 4 h
4-6

Du behöver

  • 300 g filead sill, utan skinn
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 citron, saften (30-40 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 röd chili, skivad

Servering

  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 fänkål
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ta av skinnet från sillen genom att dra av skinnet försiktigt.
  2. Häll på vinäger, citronsaft, vatten, vitlök och chili. Låt stå i minst 4 timmar.
  3. Mandolina fänkålen tunt.
  4. Ta upp ur sillen ur lagen och placera på platt tallrik eller fat. Ringla över olivolja och strö över mandolinad fänkål. Garnera med fänkålsdill.
22 december 2018

laddar fler recept...

Laddar fler recept...