• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Sill med citron, fänkål och chili

0 röster
10 m + 4 h
4-6
Sill med citron, fänkål och chili
Foto: Dante Zia
10 m + 4 h
4-6

Du behöver

  • 300 g sill, filead utan skinn
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 citron, saften (30-40 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, skivad

Servering

  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 fänkål

Gör så här

  1. Ta av skinnet från sillen genom att dra av skinnet försiktigt.
  2. Häll på vinäger, citronsaft, vatten, vitlök och chili. Låt stå i minst 4 timmar.
  3. Mandolina fänkålen tunt.
  4. Ta upp ur sillen ur lagen och placera på platt tallrik eller fat. Ringla över olivolja och strö över mandolinad fänkål. Garnera med fänkålsdill.
22 december 2018