• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sill med citron, fänkål och chili

Sill med citron, fänkål och chili
Foto: Dante Zia
Dante Zia
Dante Zia

Sill med citron, fänkål och chili

4 steg att laga

8 ingredienser

10 m + 4 h

Det här är min mormors specialsill med citron, vitlök, chili och fänkål. Superfrisk och supergod! /Dante

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 300 g sill, filead utan skinn
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 citron, saften (30-40 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, skivad

Servering

  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 fänkål

Gör så här

  1. Ta av skinnet från sillen genom att dra av skinnet försiktigt.
  2. Häll på vinäger, citronsaft, vatten, vitlök och chili. Låt stå i minst 4 timmar.
  3. Mandolina fänkålen tunt.
  4. Ta upp ur sillen ur lagen och placera på platt tallrik eller fat. Ringla över olivolja och strö över mandolinad fänkål. Garnera med fänkålsdill.