Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Sill i dill
Foto: TV4
Sill i dill
Betyg: 3.15 av 5 (13 röster)
13
Spara
Av:
Köket.se
6
ingredienser
En sill till alla högtiderna på året!
Husmanskost och receptklassiker
Hälsomat
Julmat
Midsommarmat
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
portioner
1 förp inläggningssill
2 knippen dill
2-3 krm kryddpeppar, grovstött
Lag:
0,75 dl ättika
1,5 dl vatten
1 dl strösocker
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Lägg filéerna i en sil, spola dem med kallt vatten och låt dem rinna av.
Skär filéerna i sneda bitar och varva dem i en skål med grovskuren dill och stött kryddpeppar.
Blanda lagen, rör ut sockret så att det smälter och slå lagen över sillen. Låt sillen dra 1-2 dygn innan den serveras.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut
Sill i dill | Köket.se