Sensommarsvamp med briocheplätt och picklad kålrabbi

1 röst

Härlig rätt med svampmajonäs gjord på champinjoner, briocheplättar, salviapicklad kålrabbi och smörstekt blandsvamp.

Visa mer

Du behöver

Svampmajonäs:

  • 10 champinjoner, grovriven
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • 2 banan schalottenlökar, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 kvistar timjan (endast bladen)
  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk karljohanolja
  • Salt, peppar, epelettepeppar
  • Cherryvinäger

Briocheplättar:

  • 40 g mjöl
  • 20 g rumstempererat smör
  • 1 tsk honung
  • 10 g jäst
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg
  • 1,5 msk mjölk

Salvipicklad kålrabbi:

  • 1,5 msk ättika
  • 3 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 5 blad salvia
  • 1 kålrabbi, skalad och tärnad i 1 x 1 cm

Svamp:

  • 600 g blandad säsongssvamp
  • Smör till stekning
  • 4 ängschampinjoner eller stora vanliga champinjoner, tunt hyvlade till garnering.

Gör så här

  1. Svampmajonnaise:
    Stek den rivna svampen gyllene. Lägg i löken och fortsätt steka tills löken är mjuk.
  2. Lägg allt i en mixer tillsammans med resten av ingredienserna. Mixa slät och smaka av med salt, peppar, espelettepeppar och cherryvinäger.
  3. Briocheplättar:
    Blanda allt i en bunke och rör ihop till en jämn deg. Hetta upp en plättpanna och stek i rikligt med skirat smör.
  4. Salvipicklad kålrabbi:
    Koka upp ättika, socker och vatten. Dra av från spisen och tillsätt salvia och den tärnade kålrabbin. Låt stå och svalna i minst 1 timme innan serverng.
  5. Svamp:
    Stek svampen i smör.
  6. Servering:
    Lägg en klick svampmajonnäs på bricheplätten och toppa med den stekta svampen. Strö över den picklade kålrabbin och täck rätten med tunt hyvlad ängschampinjon.
17 augusti 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept