Ostron med rökt soya och rättika

Ostron med rökt soya och rättika
Foto: TV4
Daniel Höglander - KK 2019
Daniel Höglander - KK 2019

Ostron med rökt soya och rättika

Av: Daniel Höglander, Sayan Isaksson

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

Bjud på något lite extra gott. Servera ostron med rökt soya och rättika. Receptet är beräknat till fyra personer.

Receptet är beräknat till fyra personer.

Ingredienser

  • 12 ostron (Fines de claires)
  • 1 dl japansk soja
  • 50 g rökt ål
  • 1 msk mirin (risvinäger söt)
  • 2 limefrukter
  • 10 cm rättika
  • 50 g flygfiskrom med wasabi (alternativt löjrom)

Gör så här

  1. Värm sojan försiktigt med ålen och mirin. Låt dra i 15 min.
  2. Sila sojan och smaksätt med saften av 1 st lime.
  3. Riv rättikan.
  4. Öppna ostronen och skeda över lite soja.
  5. Garnera med rättika och flygfiskrom och limeklyfta.