Sauté med svamp och friterad abborrfilé

POPULÄRT
Sauté med svamp och friterad abborrfilé
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Sauté med svamp och friterad abborrfilé

28 ingredienser

1 h + tid i kyl

Sauté med svamp, potatis, libbsticka, friterad abborrfilé och blomkålskimchi.

Ingredienser

portioner4 - 6

Sauté med svamp

  • 1 kg färskpotatis, kokt
  • 500 g svamp (sommarkantareller eller skogschampinjoner)
  • 2 msk rapsolja (till stekning)
  • 5 g senapsfrö (svarta)
  • 50 g schalottenlök, hackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 20 g kapris, saltad och välsköljd
  • 50 g libbsticka, finstrimlad
  • 10 g mynta, finstrimlad
  • olivolja
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen

Friterad abborrfilé

  • 400 g abborrfilé, byxad och vänd i majsstärkelse
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl kolsyrat vatten
  • rapsolja (till fritering)
  • salt

Blomkålskimchi

  • 130 g blomkål (blasten)
  • 10 g salt
  • 20 g gochujang
  • 20 g vitlök, finhackad
  • 20 g färsk ingefära, finhackad
  • 20 g fisksås
  • 20 g citronsaft

Gör så här

Sauté med svamp

  1. Dela potatisen och riv svampen i strimlor.
  2. Hetta upp en panna, tillsätt rapsolja och senapsfrön. När fröna börjar poppa så tillsätt schalottenlöken och fräs tills den blivit genomskinlig.
  3. Tillsätt svampen och fräs ytterligare tills pannan är torr och svampen börjar få färg.
  4. Tillsätt vitlök, vinäger och kapris, fräs ytterligare 1 minut.
  5. Ta bort från värmen och vänd ner örter och potatis. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Servera ljummen.

Friterad abborrfilé

  1. Sikta bovetemjöl, majsstärkelse och bakpulver i en skål.
  2. Tillsätt salt och vatten.
  3. Blanda med chopsticks, mixen får gärna innehålla små klumpar.
  4. Hetta upp oljan till 180 grader.
  5. Doppa fiskfiléerna i frityrsmeten och fritera tills de är ljust gyllenbruna.
  6. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.

Blomkålskimchi

  1. Trimma den tjockare vita delen från blomkålsblasten och ta bort den.
  2. Skär resterande blast i centimeterbreda strimlor.
  3. Lägg strimlorna i en bunke och tillsätt resterande ingredienser.
  4. Massera ingredienserna med blasten tills allt är väl blandat.
  5. Lägg över blandningen i en glasburk och kyl i 24 timmar.