Sashimi på makrill

NYHET
Sashimi på makrill
Nils Molinder KK 2024
Nils Molinder KK 2024

Sashimi på makrill

7 ingredienser

30 min

Sashimi på makrill med sojasirap och wasabidressing blir en festlig förrätt att imponera med i helgen.

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • makrill

Sojasirap

  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sake (eller valfri vit sprit t.ex. vodka)

Wasabidressing

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk wasabipulver
  • 2-3 droppar limefrukt (eller citron)

Gör så här

  1. Filéa och bena ur fisken väl.
  2. Skär sedan fisken i fina bitar med skinnet på.

Sojasirap

  1. Lägg ingredienserna i en kastull och låt koka till en sirapsliknande konsistens.
  2. Låt svalna.

Wasabidressing

  1. Blanda ihop ingredienserna och låt stå i ca 30 minuter