Sashimi på lax och tonfisk

Foto: TV4
Sashimi på lax och tonfisk
6 ingredienser
1h
Sashimi, en rätt med rötter i Japan, här gjord på lax och marinerad tonfisk
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 500 g laxfilé, fryst i ca 2 dygn
- 1 dl japansk soja
- 500 g tonfisk filé, fryst i ca 2 dygn
- 1 gurka, skivad
- 1 morot, skivad
- 1 msk wasabipulver
Gör så här
- Marinera tonfisken i 1 timme i soya.
- Filea och bena ur laxen.
- Stek tonfisken ca 15 sek på varje sida.
- Skiva upp 5 skivor lax och 5 skivor tonfisk i skivor om ca 5 mm.
- Skiva gurka och morot med en potatisskalare och rulla ihop fint, det blir fint som garnering mellan fisksorterna. Droppa några droppar vatten i wasabin och rör runt tills det blir en bra konsistens.
- Lägg upp på serveringsfat så får gästerna äta så mycket dem vill av det.