Sashimi på lax och tonfisk

Sashimi på lax och tonfisk
Foto: TV4

Sashimi, en rätt med rötter i Japan, här gjord på lax och marinerad tonfisk

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 april 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
1h
4

Du behöver

  • 500 g laxfilé, fryst i ca 2 dygn
  • 1 dl japansk soya
  • 500 g tonfisk filé, fryst i ca 2 dygn
  • 1 gurka, skivad
  • 1 morot, skivad
  • 1 msk wasabipulver

Gör så här

  1. Marinera tonfisken i 1 timme i soya.
  2. Filea och bena ur laxen.
  3. Stek tonfisken ca 15 sek på varje sida.
  4. Skiva upp 5 skivor lax och 5 skivor tonfisk i skivor om ca 5 mm.
  5. Skiva gurka och morot med en potatisskalare och rulla ihop 
fint, det blir fint som garnering mellan fisksorterna. Droppa några droppar vatten i wasabin och rör runt tills det blir en bra konsistens.
  6. Lägg upp på serveringsfat så får gästerna äta så mycket dem vill av det.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept