Sashimi på lax och tonfisk

6 röster
1h
4
1h
4

Du behöver

  • 500 g laxfilé, fryst i ca 2 dygn
  • 1 dl japansk soja
  • 500 g tonfisk filé, fryst i ca 2 dygn
  • 1 gurka, skivad
  • 1 morot, skivad
  • 1 msk wasabipulver

Gör så här

  1. Marinera tonfisken i 1 timme i soya.
  2. Filea och bena ur laxen.
  3. Stek tonfisken ca 15 sek på varje sida.
  4. Skiva upp 5 skivor lax och 5 skivor tonfisk i skivor om ca 5 mm.
  5. Skiva gurka och morot med en potatisskalare och rulla ihop 
fint, det blir fint som garnering mellan fisksorterna. Droppa några droppar vatten i wasabin och rör runt tills det blir en bra konsistens.
  6. Lägg upp på serveringsfat så får gästerna äta så mycket dem vill av det.
27 april 2017