Mammas syndiga födelsedagstårta

Foto: TV4
Mammas syndiga födelsedagstårta
12 ingredienser
50 min
En urgod sockerkaka med maräng, grädde och bär.
Sockerkaksbottnen görs med fördel dagen innan tårtan ska serveras.**
Vintips från Sara**
Nugan Estate botrytis Semillon 83140
Sara bjöd även på
Gös med asieninspirerad quinoa
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
[
](/sara_sommerfeld/varmratter/fisk_och_skaldjur/gos_med_asieninspirerad_quinoa/)
Ingredienser
Sockerkaksbotten
- 250 g smör
- 2 dl strösocker
- 4 äggulor
- 2 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
Marängsmet
- 4 äggvitor
- 3,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- hasselnötter, hackade
Fyllning
- 3 dl grädde
- 500 g bär, valfria
Gör så här
Sockerkaksbotten
- Värm ugnen till 180 grader.
- Klä en ugnsplåt med smörpapper eller aluminiumfolie.
- Rör smör och socker i en matberedare till en pösig massa.
- Tillsätt äggulor under vispning.
- Blanda i mjöl och mjölk omväxlande och tillsätt bakpulvret.
- Bred ut smeten i långpannan.
- Rengör matberedaren noggrant om du ska använda samma till att göra marängsmeten.
Marängsmet
- Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Vispa ner sockret.
- Bred ut marängsmeten över sockerkaksbotten.
- Strö över dom hackade nötterna.
- Grädda i ugn i cirka 20 minuter eller tills marängen fått en ljus och fin färg.
- Låt svalna och ställ in i kylskåp.
Fyllning
- Dela tårtbotten på mitten.
- Bred på grädde på den ena halvan och fyll på med bär.
- Lägg försiktigt över den andra halvan och toppa gärna med fler bär, grädde och myntablad.