Gös med asieninspirerad quinoa

Foto: TV4
Gös med asieninspirerad quinoa
15 ingredienser
50 min
Serveras med rödbetor och fetaost.
Vintips från Sara
Santa Carolina Reserva Semillon 6666
Sara bjöd även på
Mammas syndiga födelsedagstårta
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Gös och quinoa
- 700 g rödbeta
- 4 msk pinjenötter
- 3 msk kokosflingor (gärna stora flingor)
- 600 g gösfilé, tjocka skivor
- 2 msk smör
- 300 g fetaost
- 2 dl quinoa
- 150 g sockerärtor
- 2 msk pumpakärnor
- 0,5 rödlök
dressing
- 1 dl risvinäger
- 2 msk tamari soja
- 0,5 msk honung
- 0,5 msk sambal oelek
- 0,5 msk sesamolja
Gör så här
Gös och quinoa
- Värm upp ugnen till 200 grader.
- Koka rödbetorna tills dom är mjuka.
- Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Rosta pinjenötterna och kokosflarnen i en torr stekpanna på medelstark värme.
- Lägg fisken i en ugnsform på en bädd av grovt havssalt.
- Klicka på en bit smör på varje filé.
- Ställ fisken i ugnen och baka i cirka 10-20 minuter, beroende på fiskens tjocklek.
- Skala och skär rödbetorna i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
- Smula över fetaosten och ställ in i ugnen mot slutet av tillagningen av fisken.
- Häll sedan olivolja och balsamvinäger över rödbetorna och krydda med salt och peppar.
- Strö slutligen pinjenötterna och kokosflarnen över rödbetorna och fisken och servera med en lime skiva.
Dressingen
- Blanda dressingen.
- Skär sockerärtorna på längden och skiva rödlöken.
- Låt quinoan svalna något innan du rör ihop den med sockerärtor, rödlök, pumpafrön och dressingen.