Exotisk frukt i champagne- och hallonsås

Foto: Laura Riihelä
Exotisk frukt i champagne- och hallonsås
11 ingredienser
Välj ut dina favoritfrukter och servera dem i en sås av hallon och champagne eller mousserande vin.
Här hittar du
Ingredienser
frukt
- 4 persikor, delade i halvor
- 1 papaya, skalad och utan kärnor
- 1 mango, skalad och utan kärna
- 8 litchis
Sås
- 2 jordgubbar, skivade
- 1 dl hallon
- 5 dl mousserande vin, rosé
- 1 dl strösocker
- 1 vaniljstång
Till servering
- 0,5 dl hallon, som dekoration
- 0,5 l citronsorbet
Gör så här
Sås
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda i 10-12 minuter.
- Passera såsen genom en sil.
Frukt
- Skär ett snitt i persikorna och lägg dem i såsen så att de mjuknar. På så sätt blir det enklare att ta bort skalet.
- Låt såsen med persikorna svalna helt .
- Häll lite av såsen på en tallrik och lägg i persikohalvorna.
- Dekorera med papaya, mango, litchi och hallon.
- Servera tillsammans med citronsorbeten.