Exotisk frukt i champagne- och hallonsås

Exotisk frukt i champagne- och hallonsås
Foto: Laura Riihelä

Exotisk frukt i champagne- och hallonsås

Av: Sara La Fontain

Från: Malou efter tio

11 ingredienser

Välj ut dina favoritfrukter och servera dem i en sås av hallon och champagne eller mousserande vin.

Här hittar du Saras chili-champagnemusslor

Ingredienser

portioner

frukt

  • 4 persikor, delade i halvor
  • 1 papaya, skalad och utan kärnor
  • 1 mango, skalad och utan kärna
  • 8 litchis

Sås

  • 2 jordgubbar, skivade
  • 1 dl hallon
  • 5 dl mousserande vin (rosé)
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

Till servering

  • 0,5 dl hallon (som dekoration)
  • 0,5 l citronsorbet

Gör så här

Sås

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda i 10-12 minuter.
  2. Passera såsen genom en sil.

Frukt

  1. Skär ett snitt i persikorna och lägg dem i såsen så att de mjuknar. På så sätt blir det enklare att ta bort skalet.
  2. Låt såsen med persikorna svalna helt .
  3. Häll lite av såsen på en tallrik och lägg i persikohalvorna.
  4. Dekorera med papaya, mango, litchi och hallon.
  5. Servera tillsammans med citronsorbeten.