Kycklingsatay med nudelsallad

Kycklingsatay med nudelsallad
Foto: TV4

Kycklingsatay med nudelsallad

Av: Sara - Östersund

Från: Halv åtta hos mig

29 ingredienser

Grillade kycklingspett med sataysås och nudelsallad.

**Dryckestips
**Santa Ana Viognier, art.nr. 73874, pris 77 kr (finns i beställningssortimentet). De mogna frukttonerna med inslag av persika och vanilj med en hint av physalis kommer att gifta sig fint med den krämiga sataysåsen.

Sara bjöd även på

Vårrullar som i Hanoi

Fräsch fruktsallad med mynta

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Spett

  • 500 g kycklingfilé

marinad

  • 2 msk soja
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar

Sataysås

  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 msk olja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm ingefära, mald
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 krm koriander
  • ca 1 krm sambal oelek
  • 1 msk farinsocker
  • 0,5 tsk salt
  • ca 100 g jordnötssmör
  • 1 msk lime pressad (eller citron)
  • 1,5 dl vatten
  • 3 msk vatten under sjudningen

Nudelsallad

  • 250 g äggnudlar
  • 1 msk olja
  • 1 röd spansk peppar, liten, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 4 salladslökar
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 150 g sockerärtor, färska, strimlade
  • 2 msk japansk soja
  • 2 krm svartpeppar, grovmalen

Gör så här

Kyckling

  1. Blanda marinaden.
  2. Skär kycklingen i bitar.
  3. Lägg ner i marinaden och låt ligga i en timme.
  4. Trä upp på grillspett.
  5. Grilla i ugn eller på grill 5-7 minuter. Snurra grillspetten då och då under grillning.

Sataysås

  1. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull.
  3. Fräs vitlök och alla torra kryddor ca 1 minut under omrörning.
  4. Blanda ner alla övriga ingredienser.
  5. Koka upp och låt sjuda till såsen tjocknar, 3-4 minuter, rör om då och då.
  6. Späd med vatten om det behövs när såsen värms upp igen för servering.
  7. Låt den inte koka.

Nudelsallad

  1. Koka nudlarna enligt beskrivning på förpackningen.
  2. Fräs spansk peppar, vit- och salladslök och ingefära hastigt i olja.
  3. Tillsätt paprika och sockerärter.
  4. Blanda ner nudlarna.
  5. Smaka av med soja och peppar. Salladen kan serveras varm eller kall.