Kantarellbruschetta

Foto: TV4
Kantarellbruschetta
8 ingredienser
20 min
Serveras med västerbottenost och ruccola. Skogens guld smakar lika gott mitt i stan. /Sandra Dahlberg
Sandras vintips
Gewurztraminerifrån Jules Muller art nr 6702, 102 kr
Sandra bjöd även på
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 3 dl kantareller, stekta
- 0,5 gul lök
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- Vitlök (efter smak)
- några skivor robust lantbröd
- Västerbottensost, riven att toppa med
- rucolasallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka löken, fräs tillsammans med kantarellerna.
- Salta och peppra efter behag.
- Häll över grädden och låt koka ihop till en ganska stadig stuvning.
- Skär bröden och gnid brödskivorna med lite pressad vitlök.
- Lägg därefter stuvningen på bröden, toppa med riven västerbottensost och grädda i ugnen tills dess att bröden har fått lite färg.
- Servera bruschettorna på en liten bädd av ruccola.