Höbbe

Höbbe
Foto: TV4

Höbbe

Av: Sandra Dahlberg

Från: Klockan nio hos stjärnorna

19 ingredienser

1h

En matig gryta gjord på bland annat viltfångad fjällröding och severas med oststänger. Vilt och friskt norrlandslyx som helgmiddag. /Sandra Dahlberg

Vintips från Sandra
Santa Ana Viogner Reserve, art nr 73874, 77 kr

Sandra bjöd även på
Kantarellbruschetta
Hjortronpaj

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Höbbe

  • 300 g fjällröding, filéad
  • 300 g torsk
  • 1 purjolök
  • 6 dl fiskbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk timjan
  • 4 potatisar (stora)
  • 2 palsternackor
  • 0,5 förp saffran
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 kg räkor
  • 0,5 nät blåmusslor
  • Sparris, att garnera med
  • körsbärstomater, stekta, att garnera med
  • Ett ark smördeg
  • riven västerbottenost, att toppa med

Gör så här

Fisk

  1. Tina fisken och skär i bitar, cirka 3x3 cm stora.
  2. Skär potatisen, palsternackan och purjolöken i bitar, bryn dessa och lägg i en rymlig gryta med 6 dl fiskbuljong.
  3. Låt koka i cirka 15 minuter.
  4. Tillsätt övriga ingredienser utom räkorna som läggs i när soppan är klar.
  5. Låt sjuda i cirka 10 minuter.
  6. Stek några cocktailtomater och koka några fina sparrisar att garnera med.

Oststänger

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär smördegen i fyra längder, toppa med riven västerbottensost.
  3. Grädda i ugnen tills stängerna fluffat upp sig och fått fin färg, cirka 15 minuter.