Sallad på rostade morötter med varmrökt lax, persiljedressing, pumpafrön och fetaost

Sallad på rostade morötter med varmrökt lax, persiljedressing, pumpafrön och fetaost
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Sallad på rostade morötter med varmrökt lax, persiljedressing, pumpafrön och fetaost

11 ingredienser

45 m

Lättfixad påskmat med rostade morötter, fetaost och varmrökt lax. Passar perfekt som ett inslag på påskbuffén!

Ingredienser

portioner
  • 1 kg späda morötter, i blandade färger
  • 400 g varmrökt lax
  • 100 g fetaost
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 1 dl kapris, mellanstor

dressing

  • 1 dl olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl persilja, finhackad

Gör så här

  1. Skrubba morötterna och dela dem på längden om det behövs, till 1,5 cm tjocka bitar. Ringla över olivolja och en aning salt. Lägg dem i en ugnsfast form och skicka in dem i ugnen, rosta i 15 minuter på 225 grader.
  2. Blanda samman alla ingredienser till dressingen till en jämn dressing.
  3. Vänd de varma morötterna i hälften av dressingen, fördela laxen och smula fetaosten i bitar över morötterna, toppa med avrunnen kapris och pumpafrön. Ringla över resten av dressingen.