Sallad på rostade morötter med varmrökt lax, persiljedressing, pumpafrön och fetaost

Sallad på rostade morötter med varmrökt lax, persiljedressing, pumpafrön och fetaost
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Sallad på rostade morötter med varmrökt lax, persiljedressing, pumpafrön och fetaost

11 ingredienser

45 m

Lättfixad påskmat med rostade morötter, fetaost och varmrökt lax. Passar perfekt som ett inslag på påskbuffén!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 kg späda morötter, i blandade färger
  • 400 g varmrökt lax
  • 100 g fetaost
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 1 dl kapris, mellanstor

dressing

  • 1 dl olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl persilja, finhackad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skrubba morötterna och dela dem på längden om det behövs, till 1,5 cm tjocka bitar. Ringla över olivolja och en aning salt. Lägg dem i en ugnsfast form och skicka in dem i ugnen, rosta i 15 minuter på 225 grader.
  2. Blanda samman alla ingredienser till dressingen till en jämn dressing.
  3. Vänd de varma morötterna i hälften av dressingen, fördela laxen och smula fetaosten i bitar över morötterna, toppa med avrunnen kapris och pumpafrön. Ringla över resten av dressingen.