• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sallad på brysselkål och apelsin

Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Sallad på brysselkål och apelsin

3 steg att laga

7 ingredienser

20 m

En riktigt härlig brysselkålsallad att servera på julbordet med grönkål och apelsin.

Ingredienser

  • 1 förp brysselkål
  • 1 kruka grönkål
  • 2 apelsiner
  • 1 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Putsa brysselkålen och koka den i lite vatten ca 3-4 minuter. Kyl ner.
  2. Riv skalet på en av apelsinerna och blanda med honung, rapsolja, lite salt och vitpeppar .
  3. Filea apelsinen och blanda filéerna med brysselkålen och vinägretten. Vänd ner lite krispig grönkål mot slutet.